Dit doen wij

Coaten

Bij coaten draait alles om oppervlakte bescherming. Middels een coating proces wordt er een beschermende laag op een ondergrond aangebracht. De opzet van coaten is dat de ondergrond voor een langere tijd beschermd blijft tegen bijvoorbeeld roest, oxidatie, inwerking van andere materialen of tegen beschadiging.

Het eind resultaat van sommige coatings heeft nog een effect: het behandelde product ziet er meestal een stuk mooier uit, zeker bij gebruik van een gekleurde coating.

Poedercoaten

Poedercoaten is het aanbrengen van een coating op producten door middel van elektrostatisch poederspuiten. Producten van staal, verzinkt staal, aluminium en roestvrijstaal kunnen probleemloos worden verwerkt. De poeder wordt elektrostatisch aangebracht op een product wat eerst een voorbehandeling (bijvoorbeeld stralen of ontlakken) heeft gehad.

Het opgebrachte poeder wordt samen met het product verhit in een oven (gemoffeld), waardoor de coating vloeit en uithardt.

Zo ontstaat een kras vaste en slag harde afwerklaag op het product.

Straal- spuit- en poedercoatbedrijf Schlingmann beheerst dit proces tot in de puntjes en zorgt voor de aflevering van een kwalitatief hoogwaardig product.

De mogelijkheden in poedersoorten zijn groot. Naast alle RAL-kleuren in hoogglans, zijdeglans of mat zijn bijvoorbeeld hamerslag-, structuur- of metallic-effecten mogelijk.

Met poedercoaten kunnen wij een kleurwisseling van ca. 30 stuks per dag maken.

Hotspray / Polyurea

Hotspray of Polyurea is een kunststof coating. Polyurea wordt aangebracht met een spuitpistool en wordt onder zeer hoge druk en een hoge temperatuur op het te behandelen materiaal gespoten. Zodra de 2 componenten, waar Polyurea uit bestaat, in contact komen met elkaar vind er onmiddellijk een reactie plaats. Binnen 3 tot 5 seconden ontstaat er een uitgeharde flexibele coating die binnen enkele minuten klaar is voor gebruik!

Het eindresultaat van hotspray is zeer bijzonder! Een zeer flexibele kunststoflaag die wel tot 600% rekbaarheid heeft. Daarnaast is de laag oplosmiddelvrij, vrijwel geurloos, naadloos, waterbestendig, scheur overbruggend en kan temperaturen aan van -32 graden Celsius tot 149 graden Celsius!

Maar bovenal, de laag is extreem duurzaam!

De kunststof coating Polyurea kent door deze eigenschappen zeer veel toepassingen. Denk aan: industriële objecten, bijzondere meubels, bootrompen, dekken van boten, laadbakken van pick-ups, aanhangwagens of vrachtwagens, laadvloeren of laadruimtes van bestelauto’s of vrachtwagens.