Dit doen wij

Stralen

Stralen is een manier om roest, walshuid en oude verflagen te verwijderen. Er ontstaat door stralen een schone en ruwe ondergrond. Dit biedt een perfecte hechting van de nieuwe vervolglagen. Een strakke eindlaag begint immers met een perfecte ondergrond!

Straal- spuit- en poedercoatbedrijf Schlingmann is een specialist op het gebied van stralen. Omdat er verschillende soorten metaal bestaan en omdat wij zeer diverse objecten behandelen, hanteren wij ook diverse straalmethoden.

Stralen

Wij gebruiken corundaluminiumoxide, omdat dit is niet metallisch is. Het voordeel hiervan is dat eventueel achter gebleven product niet kan gaan roesten.

In onze straalcabine van 12x5x5 meter stralen wij alle voorkomende werkzaamheden voor bedrijven en particulieren.

Zoals gezegd behandelen wij diverse objecten. Hiertoe behoren onder andere: oldtimers, auto’s motoren, auto’s onderdelen, aanhangwagens, kranen, boten, containers, vrachtwagens, tuinhekken, scheepsdeuren, aggregaat kasten, schoorsteenkappen en gasolie tanks.

Glasparelstralen

Wij gebruiken zeer kleine glaskogeltjes, om  relatief zachtere oppervlakten mee te “hameren”. Een kenmerk van glasstralen is dat het oppervlakte gladder en harder wordt. Tegelijkertijd wordt de ruwheid van het metaal verminderd.

Glasparelstralen kan een zeer goede voorbehandeling zijn voor het lakken van non-ferro materiaal.

Glasparelstralen kan ook een eindbehandeling zijn. Door behandeling met glasparels zal RVS en aluminium een stuk minder gevoelig zijn voor vuil, vet of oliën.

Natstralen

Met natstralen wordt er door middel van hoge druk straalpistool water en een oplosbaar straalmiddel object gestraald. De krachtige straal reinigt diep en heeft een verdichtende werking op het oppervlakte. 

Deze manier van stralen verwijderd geen lak of corrosie. Dat klinkt nadelig, maar voor aluminium en zachtere non-ferro metalen is dit juist goed nieuws!

Wij zetten natstralen in voor kleinere objecten zoals motoronderdelen en dergelijke.